Ochelari de condus – acum pentru timp de noapte

Orice persoană care a condus noaptea știe ce înseamnă să te obișnuiești cu diferitele intensități de lumină, dar cu o pereche de ochelari de condus noaptea vei reuși să scapi de dificultățile provocate de vizibilitatea scăzută. Un număr semnificativ de șoferi din întreaga lume optează pentru purtarea acestor ochelari și se bucură de un condus mult mai sigur și confortabil.

Lentilele ochelarilor pentru condus noaptea au fost create inițial pentru piloții de avioane care zburau pe timp de noapte, iar ulterior au fost preluate și de industria auto, după ce s-au observat beneficiile pe care acestea le oferă. Condusul poate fi obositor pe timpul nopții, iar lumina farurilor de la mașinile de pe contrasens îți pot afecta puterea de concentrare, iar cum siguranța la volan este extrem de importantă, lentilele de condus pe timp de noapte sunt o investiție ce trebuie luată în considerare de către orice șofer.

Ochelari de condus

Ochelari de condus – recomandări

Studiile recente arată faptul că, deși traficul desfășurat în timpul nopții este unul mult mai redus, aproximativ 48% dintre accidentele auto au loc noaptea.

Câteva dintre avantajele ochelarilor pentru condus pe timp de noapte, reprezintă faptul că aceștia împiedică obosirea ochilor, culoarea galbenă a lentilelor este caldă și relaxantă, reduc disconfortul provocat de lumina farurilor, măresc aria de vizibilitate, filtrează și estompează cantitatea de lumină în exces.

Cele mai recomandate lentile pentru condus sunt cele polarizate, reducând gradul de strălucire a suprafețelor umede atunci când intră în contact cu lumina.

Deoarece nevoile vizuale diferă de la om la om, este de preferat să cereți sfatul unui specialist, pentru că deși inițial nu pare o alegere grea, sunt totuși câteva caracteristici de care trebuie să țineți cont pentru a avea o protecție bună a ochilor pe timp de noapte.

La Avisia, beneficiezi de sfatul experților, și ai de unde să alegi ochelarii care îți satisfac nevoile, dintre numeroase modele și mărci pe care le preferi.