Cum să alegi ramele de ochelari potrivite pentru forma feței tale – Ghid detaliat

Ochelarii nu sunt doar un instrument necesar pentru vedere, ci și un accesoriu care poate completa și îmbogăți aspectul tău. Alegerea ramelelor potrivite pentru forma feței tale poate face o diferență semnificativă în felul în care arăți și te simți. În acest ghid, îți vom prezenta pașii și sfaturile necesare pentru a alege ramele de ochelari ideale pentru forma feței tale.

1. Identifică Forma Feței Tale

Primul pas în alegerea ramelelor potrivite este să identifici forma feței tale. Majoritatea fețelor se încadrează în una dintre următoarele categorii:

 • Rotundă: Ochii și linia maxilarului sunt rotunzi, iar lungimea feței este aproximativ egală cu lățimea.
 • Ovală: Această formă este echilibrată și ușor alungită, cu obraji rotunzi și o frunte ușor mai lată decât bărbia.
 • Pătrată: Linia maxilarului și fruntea sunt aproximativ de aceeași lățime, iar unghiurile feței sunt mai pronunțate.
 • Inimă sau triunghiulară: Fruntea este mai lată decât bărbia, iar obraji pot fi proeminenți.

2. Alege Ramele Care Contrabalansează Forma Feței Tale

Odată ce ai identificat forma feței tale, următorul pas este să alegi ramele care contrabalansează caracteristicile acesteia:

 • Pentru fețe rotunde: Optează pentru rame care adaugă unghiuri și definire feței tale. Ramele dreptunghiulare sau cu margini ascuțite sunt ideale pentru a face fața să pară mai lungă și mai subțire.
 • Pentru fețe ovale: Poți purta aproape orice tip de ramă, dar cele mai flatante sunt cele echilibrate, care nu sunt nici prea mari, nici prea mici. Ramele rotunde sau ovale pot accentua caracteristicile frumoase ale unei fețe ovale.
 • Pentru fețe pătrate: Alege rame rotunde sau ovale pentru a înmuia unghiurile feței tale pătrate. Ramele cu linii moi și curbate vor contrabalansa unghiurile pronunțate ale feței tale.
 • Pentru fețe în formă de inimă sau triunghiulare: Optează pentru rame cu baza mai largă sau stil cat-eye pentru a echilibra proporțiile feței tale. Ramele mai grele în partea de jos pot ajuta la echilibrarea feței mai late în partea superioară.

3. Consideră Dimensiunea și Proportiile

În afară de forma feței tale, dimensiunea ramei și proporțiile acesteia sunt, de asemenea, importante:

 • Lățimea ramei: Asigură-te că rama nu este prea largă sau prea strâmtă pentru fața ta. O rămă prea largă poate părea inadecvată, în timp ce una prea strâmtă poate fi inconfortabilă sau poate crea presiune pe temple.
 • Ajustarea corectă: Ochelarii ar trebui să se potrivească confortabil pe nas, fără să alunece sau să fie prea strânși. Pernițele de nas ar trebui să fie reglabile pentru a se potrivi forma nasului tău.

4. Alege Culorile și Stilurile Care se Potrivesc Personalității Tale

Odată ce ai ales o formă și o dimensiune potrivită, ia în considerare și stilul ramei:

 • Culori: Alege o culoare care să se potrivească tonurilor pielii tale și culorii părului. Culorile neutre precum negru, maro sau tortoise sunt opțiuni sigure pentru o versatilitate maximă.
 • Stiluri: Fie că preferi un look clasic, modern sau ecletic, există o varietate de stiluri de rame disponibile pentru a se potrivi personalității tale și preferințelor de modă.

5. Consultă un Specialist în Optică

Dacă ai dificultăți în alegerea ramei potrivite, nu ezita să consulți un specialist în optică. Aceștia îți pot oferi sfaturi personalizate și îți pot arăta opțiuni care se potrivesc perfect formei și nevoilor tale.

Concluzie

Alegerea ramei de ochelari potrivite pentru forma feței tale poate transforma complet modul în care arăți și te simți. La Avisia.ro, suntem dedicați să îți oferim o gamă variată de ochelari de vedere și ochelari de soare, astfel încât să găsești întotdeauna perechea perfectă pentru tine. Vizitează Avisia.ro pentru a descoperi ultimele tendințe în materie de ochelari și pentru a găsi ramele ideale care să îți completeze stilul personal.

Alege ramele corecte și bucură-te de un aspect și o vedere îmbunătățită!